Köszöntő

Kedves Barangoló!
Akár a szándék, akár a véletlen vezérelte községünk honlapjára - itt mindig szívesen látott vendég lesz. Csak néhány kattintás és megismerkedhet egy közel 500 éves falu történelmével, kultúrájával, hagyományaival és mindennapjaival.Mosdós Kaposvártól 18 km-re keletre, a 61-es főút mellett Dombóvártól 15 km-re fekvő somogyi település.
Története 1535-től ismert, iskoláját 1730-ban alapították. Pallavicini Ede őrgróf épített területén a környék klímájának gyógyító hatására lovagvárakat utánzó kastélyt, melyben ma egészségügyi ellátás folyik.
A község legrégebbi épülete az 1834-ben épült templom. Szép kilátást nyújt a zamatos borokat termő Vigadó-hegy. Kiváló borok érlelődnek a rendezett pincékben, melyek a túrázni, kirándulni vágyók részére rendelkezésre állnak. A vigadó-hegyi kilátóból letekintve egymást érintő települések apró kis házainak látványával is meggyőződhetünk arról, mily gyönyörű is ez a somogyi táj…Sorolhatnám még a látnivalókat, de azt kívánom, hogy ezt mihamarabb személyesen is tapasztalja meg.Fontos számomra, hogy a honlap olvasói megismerjék Mosdóst, a falu szép természeti és lakókörnyezeti értékeit, Mosdós vendégszerető polgárait és azok életét. Szeretettel várjuk Önt községünkben a település valamennyi lakója és képviselőtestülete nevében. Kérem kattintson, s ha tetszik amit látott, térjen vissza máskor is!
Keresztes József
polgármester
A két község-2.jpgA két község.jpgKórház.jpgMosdós.jpgPallavicini kastély.jpgTemplom.jpg|INDEX:3|TITLE:Kórház.jpg]