KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00091 PÁLYÁZAT

Baté Község Önkormányzata - ASP központhoz csatlakozás (63622 bájt)

 

Logo.pngSzéchenyi logo

BATÉ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 
 
KÖZLEMÉNY

BATÉ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT A KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00091 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN CSATLAKOZIK AZ ASP KÖZPONTHOZ

A KÖFOP Irányító Hatóságának vezetője 2016 értelmében Baté Község Önkormányzatának KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00091 kódszámú, „BATÉ csatlakozása” című pályázatát 6.999.999 Ft vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek minősítette. A támogatásintenzitása 100%. A project az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.

A pályázati program célul tűzte ki a közigazgatás színvonalának javítását, valamint az átláthatóság, a hatékonyság és az ügyfélközpontúság növelését. Ennek keretében a cél az egységesített elektronikus ügyintézési módok bevezetése is. Fenti célok eléréséhez a Kormány az előző fejlesztési ciklusban már kipróbált ASP technológiát vezeti be országos szinten az önkormányzatok napi ügyvitelébe.

A projekt során, az ASP központhoz való csatlakozás által megvalósul az önkormányzatnál a gazdálkodási szakrendszer, ingatlan-vagyonkataszter szakrendszer, adó szakrendszer, iratkezelő szakrendszer, kereskedelmi szakrendszer, hagyatéki szakrendszer és elektronikus ügyintézési portál rendszer, amelyek lényegében a teljes lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai eszközökkel való támogatása, valamint az önkormányzati munka egységességének biztosítására szolgál.

A ASP pályázaton belül a szakrendszerek teszteléséhez, élesítéséhez, előző rendszerből történő migrálásához, számítástechnikai eszközök beszerzésére, elektronikus űrlapok publikálására, szabályzatok elkészítésre fordítható a megkapott támogatás. A támogatás fő felhasználási helye: Baté, Fő u. 7, további helyszínek a Batéi Közös Önkormányzati hivatal kirendeltségei Mosdós, Kossuth u. 1/a és Szentbalázs, Fő u. 85.

Baté Községi Önkormányzat, mint a Batéi Közös Önkormányzati Hivatal gesztor települése pályázott az ASP rendszerhez, amelyhez a Hivatalt fenntartó többi település (Fonó, Kaposkeresztúr, Mosdós, Kaposhomok, Szentbalázs, Hajmás, Gálosfa, Cserénfa, Kaposgyarmat) hozzájárult.

A projekt 2018. június 30-án zárul.

Baté , 2016. december .

Zsalakó Ernő

 polgármester

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra