XVI. Olimpiai Nap Mosdós 2011. 08. 06.XVI. Olimpiai Nap Mosdóson

 

Az időjárás is megkegyelmezett a szervezőknek a hétvégén Mosdóson a már 16.alkalommal rendezett Olimpiai Napon. Az Olimpiai Nap egyben a község szülöttének, Steiner Rezső olimpikon birkózó emlékversenye is, aki az 1912-es stockholmi olimpián indult. A rendező egyesület elsősorban somogyi olimpikonok életével foglalkozik, rajtuk keresztül állít példaképeket a jövő nemzedékeinek is. Az olimpiai himnusz elhangzása után Bóna Károly a Baráti Kör elnökének a köszöntője hangzott el, majd Keresztes József Mosdós község polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. A szabadidősport versenyszámokból álló sportnapon olyan illusztris vendégek tisztelték meg a rendezvényt, mint Ambrus Miklós vizilabdázó, Tokió olimpiai bajnoka, továbbá Gedó György ökölvívó, München olimpiai bajnoka, valamint Gula László ökölvívó, aki Mexikóban indult. Ellátogatott a sportnapra Jakabháziné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkárasszonya és Győr Béla, a MOA tanácsának tagja. Az olimpikonok élménybeszámolót tartottak a szép számú közönség előtt. A résztvevők között örömmel fedeztük fel a környék országos bajnoki címmel rendelkező úszókat, cselgáncsosokat vagy épp ökölvívókat. Hendlein Roland, több mint 20-szoros válogatott kosárlabdázó tartott bemutatót a kosárlabda szépségeiből. Olimpiai totó is színesítette a rendezvényt, a legjobban Nádorfalvi Norbertné kaposvári lakos töltötte ki a szelvényt.  A kispályás labdarúgásban új pályát avattak a rendezvényen, a helyiek nagy csatában diadalmaskodtak a Kapos-Ház csapata ellen. Ezután a gyerekek léptek fűre és óriási csatát vívtak egymás ellen. A strandröplabdában a tavalyi ezüstérmeseknek ezúttal is a második hely jutott, mivel a győzelem kapujában botlottak, és ezt a másik duó jól kihasználta. A kosárra dobásban kaposvári és dombóvári győzelmek születtek. A legtöbb kosarat dobó Bartol Szemira még egy szép ajándékért Hendlein Roland ellen is dobhatott. A győzteseknek Ambrus Miklós, Gedó György és Gula László olimpikonok adták át a kupákat, érmeket.

 

Eredmények:

Kispályás labdarúgás (felnőtt): 1. Mosdós SC, 2. Kapos-Ház (3-2)

(gyermek): 1. Mosdósi Ifjuság 2. Mosdósi serdülő (5-4)

 

Strandröplabda: 1.Keresztes Zoltán-Horváth Dániel  (Mosdós-Kaposvár), 2. Keppel Attila-Schuller Dávid (Dombóvár), 3. Farkas Péter-Papp Dávid (Mosdós-Nagyberki),

 

Kosárra dobás (fiú): 1. Keppel Attila (Dombóvár), 2. Posza Levente (Mosdós), 3. Kávé Erik (Mosdós)

 

Kosárra dobás (leány): 1. Bartol Szemira (Kaposvár), 2. Schneider Szabina (Mosdós), 3. Schneider Enikő (Mosdós)

 

Görkorcsolya (ifjusági) 1. István Kitti (Mosdós), 2. István Fanni (Mosdós), 3. Szücs Mercédesz (Mosdós)

 

Görkorcsolya: (serdülő) 1. Papp Lili (Mosdós), 2. Habó Dominika (Mosdós), 3. Schneider Noémi (Mosdós)

 

Petanqe: 1. Frittmann Fanni-Brachna Csenge (Mosdós-Nagyberki), 2. Magyar Nikolett-Henninger János (Mosdós-Nagyberki), 3. Dr.Jakabháziné Mező Mária-Győr Béla (Budapest)

 

kép 5547.jpgkép 5550.jpgkép 5553.jpgkép 5579.jpgkép 5581.jpgkép 5583.jpgkép 5592.jpgkép 5598.jpgkép 5624.jpg