XV. Parlagfű kupa 2010.

Rákópusztai győzelem a XV.Parlagfű kupán Mosdóson

 

Tudvalevő, hogy országosan is Somogy megye parlagfűvel a legjobban fertőzött megyék egyike. Ennek a megelőzésére van immár hosszú évek óta különféle rendezvény Mosdóson. Az idén tizenhárom csapat részvételével rendezte a Steiner Rezső Olimpiai Baráti Kör a XV. Parlagfű Kupa kispályás labdarúgó tornát.

 

Ezúttal is megjelentek a szokásos csapatok Somogyból, Tolnából, Baranyából, köztük a korábbi győztesek. A torna érdekessége, hogy az országosan egyedülálló módon, a nevezési díj csapattagonként egy zsák gyökeres parlagfű szedése és leadása volt. Sorra indultak a csapatok a búzatáblák szélébe, vagy a főútvonal mellé, hogy teljesítsék a nevezés kitételét. A legügyesebb csapat a Kaposhomok gárdája volt ezúttal is, akik sorozatban hatodszor vihették haza a Somogy Megyei Önkormányzat elnökének a különdíját a leszedett közel 500 kg parlagfűért. Végül a rendezvényen mint egy 4 mázsa gyökeres parlagfű esett áldozatul, és találó volt az ajándék póló feliratai is, amely egy felhívást fogalmazott meg. Boldogan virított minden résztvevőn az „Írtsd a parlagfüvet!” feliratú póló. A pályán a két utolsó tornán is diadalmaskodó Aparhantnak nem sikerült a triplázás, ugyanis nem kerültek be a legjobb négy közé sem. A győzelmet végül a Rákópusztai Czinege Villa szerezte meg, mivel a döntőben kiütötték a Luzer csapatát. A bronzmérkőzést nagy csatában nyerte a Kaposhomok a Tolna megyei Naki Oázis Presszó ellen.

 

Végeredmény:

 

1. Rákópusztai Czinege Villa (döntőben 5-1)

2. Luzer FC Mosdós

3. Kaposhomok (kisdöntőben 1-0)

4. Naki Oázis Presszó

 

A XIV. Parlagfű Kupa kispályás labdarúgó torna legjobb kapusa Lakatos Tamás (Naki Oázis Presszó), legtechnikásabb játékosa Pető Tamás (Luzer FC Mosdós), míg a gólkirály 7 góllal Bella László (Kaposhomok) lett.

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra